קבלן שחרג וגרם לצו הריסה שמונע את הדיירים מקבלת משכנתא וכד'

שאלה:

קבלן שבנה תוספת חדשה לבניין שכבר קיים. ובתוספת הבנייה עשה עשה בה 'חריגת בניין' שלא בידיעת בעלי הקרקע ולא בהסכמתם. כיום יש 'צו הריסה' כנגד הבניין.
מה שמעכב את הדיירים ובעלי הקרקע מלקבל 'משכנתא' או ל'משכן' את הדירה עבור קבלת הלוואה מהבנקים. האם ניתן לתבוע את הקבלן בשל כך? או שזה נחשב כגרמא בעלמא?

תשובה:

שלום רב,

זה לא בדיוק נושא של גרמא, צריכים לתבוע אותו בבית הדין לראות מדוע הוא הוסיף, מה היו ההסכמים שלו עם הדיירים וכו'.