ויכוח אם קיימת התחייבות על תקופה מסוימת בחוג לסריגה

שלום,
אשתי השתתפה בחוג לסריגה ואחרי חודש החליטה שהיא לא ממשיכה כי לא הייתה מרוצה מרמת הלימודים. המורה טוענת שהיא אמרה שיש התחייבות ל-3 חודשים אך בקבוצה שאשתי השתתפה לא ידוע על כך. בקבוצה השניה היא כן אמרה שיש התחייבות. אשתי לא זוכרת שהיא אמרה זאת וכן שאר המשתתפות לא זוכרות התחייבות זו. בנוסף ידוע לנו שיש תלמידות שהיא וויתרה להם על ההתחייבות האם אנו צריכים לשלם? וכן האם ההתחייבות היא הגיונית?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

תלוי במנהג, אם מקובל שניתן לעזוב באמצע החוג. לכאורה ישנם הבדלים בין החוגים השונים ואין מנהג מסוים בכל החוגים בשווה. מסתבר שגם תלוי אם יש סדר לימוד מסוים שחייבים לעבור ומכסה מסוימת של משתתפות. בחוג שלא מקובל לעזוב או להיכנס באמצע, גם אם לא דובר במפורש על נושא זה, אי אפשר לעזוב, כמו שאי אפשר להוציא ילד מהגן באמצע שנה, אלא אם כן יש טענה שהרמה לא מתאימה למקובל בחוגים לסריגה, או אם דובר במפורש על דרישה לרמה מסוימת. אם אין מנהג מסוים, ניתן להסתמך על כך שאף אחת מהקבוצה לא זוכרת על התניה כזאת.