ברכת שהחיינו על קיום מצוה פעם ראשונה

שאלה:

שלום לרב,
האם מברכים ברכת "שהחיינו" על טלית קטן חדשה? (אני לובש כבר פשוט קניתי עוד אחת חדשה)
כי שמעתי (ללא מקור) שמברכים רק בפעם הראשונה שלובשים טלית קטן

מה הדין?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

ברכת שהחיינו על טלית היא משום שזה בגד חדש, וככל בגד חדש חשוב שמברכים עליו. מחמת עצם קיום המצוה פעם ראשונה אין לברך ברכת שהחיינו, וכפי שהכריעו הפוסקים לגבי תפילין, שאפילו הקונה תפילין חדשות אינו מברך ברכה זו אפילו בפעם הראשונה שמקיים את המצוה. לכן, אם אתה מרגיש שהטלית קטן היא בגד חשוב ומשמח בשבילך אתה יכול לברך, אבל בדרך כלל זה אינו בגד חשוב דיו כדי לברך עליו.

מקורות:

ראה רמב”ם פאר הדור סי’ מט וברכי יוסף סי’ ר, ומש”כ בזה בשו”ת חתם סופר או”ח סי נה. וראה ביאור הלכה סי' כב, שכיון שנחלקו הדעות במי שעושה מצוה פעם ראשונה בחייו אם מברך שהחיינו, ראוי לברך על פרי חדש או בגד חדש ולפטור בזה את קיום מצותו, אבל על המצוה לבד אין לברך, כיון שיש חולקים וכאמור.