לצורך ברכת שהחיינו על טלית קטן, צריך שגם הבגד יהיה מצמר, או רק החוטים?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
1. קניתי טלית קטן, האם צריך שגם הבגד עצמו יהיה עשוי מצמר כדי לברך עליו שהחיינו, או מספיק שרק הציציות יהיו מצמר? כי אני לא יודע אם הבגד עצמו מצמר או לא.

הנה פרטים על הטלית הקטן: "טלית קטן מצמר רחלים 100% , דגם פאר מיוצר ע"י טליתניה
federal requirment
woolen prayer shawl
100% wool
הציציות שהוכנסו בטלית זה נרכשו ממפעל "ציציות מהודרים זייברט" שבהשגחת הבד"ץ העדה החרדית ירושלים והם ציציות מהודרות" כו'
2. האם שקית ניילון זה מוקצה?
תודה רבה כבוד הרב ושבת שלום ומבורך :)

תשובה:

שלום רב

הבגד הוא צמר כפי שהראת נכונה מהתוית… בדרך כלל בגד שאינו חשוב ואין בו שמחה יתירה לא מברכים שהחיינו, אבל אם בעיניך מדובר ברכישה חשובה תוכל לברך.

שבוע טוב.