ברכת הראיה על הים מראיה ממטוס

שאלה:

בס"ד
שלום הרב !
אני טס השבוע ורציתי לשאול לגבי טיסה מספר שאלות הבהרה אם אפשר.
1) האם אני יכול לברך את ברכות הראייה מהמטוס (גם אם אני בגובה רב)? ואם לא מהם התנאים?
2) אם ראיתי בתוך 30 יום אך לא ברכתי האם אני יכול לברך כשאראה פעם נוספת (בתוך 30 יום)?
3) כיצד אני יכול לדעת מהם הזמנים שאני יכול להתפלל במטוס כשאין לי לוח זמנים של כל מדינה שאני עובר על פניה?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

  1. אפשר לברך גם מהמטוס אם רואים את הים, אבל אם כבר  ראית ולא בירכת אין לברך, כמבואר בביאור הלכה סי' ריח סעי' א.
  2. תשלח את פרטי הטיסה תל אביב – ? ושעת הטיסה ושעת נחיתה ונבדוק עבורך.