קריאת שמע בשפה זרה

קוראים קריאת שמע בעברית או בלועזית

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין קריאת שמע נקראת בכל לשון, כלומר כל אדם יכול לאומרה בשפתו, אלא שהואיל ויש מילים שאנחנו לא יודעים לתרגם באופן מדוייק, כמו טוטפות, יש לומר דוקא בלשון הקודש.

בהצלחה

מקורות:

משנה ברורה סי' סב ס"ק ג.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה!!
    מה הן המילים שנכללות בתפילה שאנחנו לא יודעים לתרגם באופן מדויק לפי חכמינו בקריאת שמע?
    נא לציין, אם אפשר, את המקורות

  2. לא. המילים שהזכיר המשנה ברורה שם זה ושננתם וטוטפות וכתב שאלו רק דוגמאות ויש עוד. חשוב לדעת, שזה מה שהמשנה ברורה לא ידע, אנחנו הרבה מאוד מילים לא יודעים לתרגם… במיוחד התארים השונים של בורא עולם שכולם רומזים למדרגות וענינים שונים..