האם מותר להתפלל מול תמונה של בעלי חיים ובני אדם?

בוקר טוב כבוד הרב! :)

יש לי תמונה שתליתי לפני מספר ימים מועטים, של פרפרים. האם מה שרשום כאן תקף גם לתמונות של צדיקים, ובעלי חיים?

תפילה כנגד תמונה

והאם הדין שונה אם אני משתחווה גם בתפילה?
אני שואל לצורך תהילים ותפילות אחרות שהם לא שמונה עשרה, אך לצורך הידיעה, אם יש הבדל, הייתי רוצה לדעת לגבי שניהם בבקשה

הרבה תודה כבוד הרב, המשך שבוע טוב

תשובה:

שלום רב

לגבי תמונת אדם יש להחמיר יותר, ראה שו"ת דברי מלכיאל ח"ו סי' ב, אבל הכל כמובן רק בשמונה עשרה, שאר דברים שבקדושה אין חשש.