זמן קריאת שמע של שחרית

האם אפשר לקרוא קריאת שמע כולה של שחרית שאחרי פרשת העקדה מכיוון שעובר זמנה ולהמשיך כרגיל . ומה זה נקרא קריאת שמע כולה .תודה

תשובה:

שלום רב

במקרה כזה חייבים לעשות כך, משמע ישראל עד אני ה' אלוקיכם, אבל יש חובה להשתדל שזה לא יהיה… חבל להפסיד את קריאת שמע על סדר ברכותיה בזמנה… לאחר זמנה דינה כקורא בתורה בלבד וכדי לעמוד לשמונה עשרה מתוך דברי תורה, ואין בכך קיום מצוה של קריאת שמע…