אישה שקיימה יחסי אישות בעודה נדה האם מותרת לכהן?

שלום

שאלה לידיעת התורה ולא למעשה.

האם אשה שנבעלה בהיותה נדה (או שנבעלה לבעלה כנשואה או כפנויה לאיש זר), נחשבת כ"זונה" לענין נישואים עם כהן (למשל לאחר שנבעלה נדה כפנויה, או שנבעלה נדה נשואה לבעלה ואז נתאלמנה) שאסור לה?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

לא. היא אינה זונה ומותרת לכהן.

כתב בשו"ע אבה"ע סי ו' סעי' ח': "אי זו היא זונה, כל שאינה בת ישראל, או בת ישראל שנבעלה לאדם שהיא אסורה לינשא לו איסור השוה לכל, או שנבעלה לחלל אף על פי שהיא מותרת לינשא לו. לפיכך הנרבעת לבהמה, אף על פי שהיא בסקילה, לא נעשית זונה ולא נפסלה לכהונה, שהרי לא נבעלה לאדם. והבא על הנדה, אף על פי שהיא בכרת, לא נעשית זונה ולא נפסלה לכהונה, שהרי אינה אסורה לינשא לו. וכן הבא על הפנויה, אפילו היתה קדשה שהפקירה עצמה שהיא במלקות, לא נעשית זונה ולא נפסלה מכהונה, שהרי אינה אסורה לינשא לו".