הפסקת אבלות שלושים מחמת ראש השנה

שלום. אבינו הכ"מ נפטר ונקבר בי' אלול התשע"ו. האבלים הם רק בנים ובנות. הבנים הולכים לפי מנהגי הספרדים(מרוקו) ואילו הבנות לפי מנהגי האשכנזים.א.האם ר"ה כחג מבטל לנו את כל גזירת שלושים.(כלומר איסור גזיזת ציפורניים,שינוי מקום בבה"כ ביום חול, לבישת בגדים לבנים מכובסים לספרדים,ובגדים מכובסים לאשכנזים,ועוד)ורק איסור תספורת נשאר לנו עד היום השלשים ואחד בבוקר עם גערה בפועל ,שזה יוצא למחרת יוה"כ? ב.האם ניתן לכתחילה להקל להסתפר בערב יוה"כ לכבוד החג,שזה היום ה29.עם גערה בפועל(ראינו בספרו של הגר"מ אליהו זצ"ל ,"צרור החיים",שמתיר במצב שכזה אפילו בלי גערה).נשמח להתרת הספקות בתשובה מפורטת ומנומקת. בתודה מראש.

תשובה:

שלום רב

אכן ראש השנה מבטל לכם את אבלות השלושים, ניתן להתרחץ וכו' למעט תספורת בערב ראש השנה לאחר מנחה ובשעת הדחק יש להקל כבר מחצות, ראה שו"ע או"ח סי' תקמח בעי' ח ושער הציון שם כג.

בנוגע לתספורת אין כל משמעות לרגל, כיון שתספורת אסור גם אחרי שלושים עד שיגערו בו חבריו, ראה שו"ע שם סעי' ט ולבושי שרד שם, לכן אינני רואה צד להקל בערב יום כיפור.

בשורות טובות.