הצגת הקלטה בבית הדין באופן שהושגה שלא ביושר

הקלטה שמוכיחה על ענין ממוני שבא לידי שלא ביושר ויכולה לעזור ולהציל 'עשוק מעשקו' האם מותר להשמיע אותו בפני ביה"ד

תשובה:

שלום רב,

באופן כללי לא פוסלים בבי"ד ראיות שהושגו שלא כחוק השאלה היא, אם ההקלטה  תשקף את כל הסיפור, הקלטה חלקית יכולה להוות סוג של ראיה שקרית, ועוד שעל פי טביעות עין של הקול דעת הקצה"ח בסימן פא שזה לא מועיל להוציא ממון וגם לחולקים עליו (הנתיבות ועוד) אפשר שבמציאות של הקלטה אין טביעות עין על הקול בכלל.