צום תשעה באב לאדם שמתקשה לצום

שלום רב,
האם אישה שקשה לה להמשיך את הצום בדר"כ אחרי חצות- יורד לה הסוכר והיא מתחילה לרעוד ולהזיע והדופק מהיר בצום, מה יכולה לעשות? האם יש שיעורים שיכולה לאכול? האם מותר לה להפסיק את הצום?

תשובה:

שלום רב

אדם בריא שקשה לו לצום אינו רשאי להפסיק אותו. אם היא תגיע למצב כמו שאתה מתאר יש לבדוק לפי מצבה באותה שעה ממש, אם הוא יהיה מוגדר כחולי, בהחלט יהיה מותר להפסיק.