קניית בגדים בתשעת הימים

שלום, מותר לקנות בגדים בתעשת הימים אם יום אחרי תשעה באב אני נוסעת למקום שאשהה בו עשרה ימים ואין לי די חצאיות. אני יכולה להתסדר עם מי שיש לי אבל אתבייש ללבוש את אותן חצאיות כמה פעמים.
ואם אני כבר נוסעת מותר לי גם לקנות שמלות לשבת וחולצות ליום יום? כי אני לא בטוחה שאמא שלי תסכים לי ללכת שוב לקניות ואני צריכה בגדים אלו לשנה הבאה. וגם כי אני לא חושבת שיהיה לי זמן אחר ואני מתחילה שירות לאומי ומריכה בגדים..

תשובה:

שלום רב

אסור לקנות בגדים בתשעת הימים. אם לא היו לך בגדים בכלל היה מקום לדון, אבל מה שאין תחלופה מספקת כדי למצוא חן בעיני כולן לא נראה לי משמעותי מספיק.

נסיעה טובה.