ציפורניים ביום חמישי / ציפורניים בתשעת הימים

בס"ד
שלום רב
לפי מה שהבנתי יש המקפידים לא לגזור ציפורניים ביום חמישי. ויש המקפידים שלא לגזור באותו היום.
השאלה שלי היא האם אני יכולה לגזור היום את הציפורניים ברגליים , וביום שישי בידיים ? או שכדאי לגזור ביום שישי את הציפורניים גם בידיים וגם ברגליים?
בתשעת הימים מותר לאישה(רווקה) לגזור ציפורניים ולהתגלח לכבוד שבת קודש ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

אכן נהגו שלא לגזור ציפורניים ביום חמישי, כיון שתחילת גדילתן יהיה בשבת, לא מדובר בחילול שבת שהרי אין כאן כל עשייה, אלא זילזול בכבודה. ראה משנה ברורה בסי’ רס ס”ק ו. עדיף לגזור שניהם ביום אחד.

לגבי ציפורניים בתשעת הימים, הדין כך: בשבוע שחל בו תשעה באב נחלקו בכך הדעות, מדברי המגן אברהם סי’ תקנא ס”ק יא ומשנה ברורה שם ס”ק כ נראה שאין איסור כלל בגזיזת ציפורניים בתשעת הימים ואפילו בשבוע שחל בו תשעה באב, אולם הט”ז שם ס”ק יג ואליה רבה שם חולקים ואוסרים זאת בשבוע שחל בו תשעה באב – כלומר, ממוצאי שבת חזון, וכך המנהג, וראה כף החיים שם ס”ק מח.

בשנה זו, נחלקו הדעות אם יש שבוע שחל בו תשעה באב, מנהג הספרדים להקל בזה והאשכנזים מחמירים.

גילוח שיער הגוף מותר רק אם יש ממש גנאי, באופן אחר יש להמתין לאחר תשעה באב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בס"ד
    אני מודה על כל התשובות אך לא הבנתי מה עליי לעשות. יש האוסרים ויש המתירים. אני יכולה ביום שישי הזה לגזור ציפורניים בידיים וברגליים ולגלח את שיער הגוף לכבוד שבת קודש ? המטרה שלי היא להיכנס נקייה ומסודרת לשבת ולא לגלח או לגזור להנאתי (אין לי בכך שום הנאה ) מלבד רוגע שאני מוכנה לשבת.
    תודה.

  2. נראה שנפלה שגיאה בעניין פסק המ"ב לעניין גזיזת ציפורניים לקראת שבת.
    בסימן רס ס"ק ו כותב המ"ב בשם המ"א שנכון לקוץ ציפורני הרגליים ביום חמישי, ואת ציפורני הידיים ביום שישי. מתוך סדר דבריו משמע שזו העצה היותר נכונה.