הבדלה בליל תשעה באב

שלום

בתשעה באב שחל בשבת למה דוחים את ההבדלה למוצאי הצום? למה א"א לברך רק את ברכת ההבדלה במוצ"ש?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

כוס של ברכה יש חובה לשתות ממנו [יש בכך טעמים שונים, יש סוברים שחלק מהמצוה לומר את הקידוש על הכוס הוא ששותים ממנו לחשיבות הברכה, ויש אומרים שגנאי הוא לכוס של ברכה שלא שותים ממנה, ראה רש"י בעירובין דף מ ע"ב ושאר ראשונים שם], ולכן לא ניתן לעשות קידוש או הבדלה בלא לשתות לפחות "מלוא לוגמיו" – רוב רביעית, מהכוס. ראה פרטי הדינים בזה בשו"ע סי' רעא סעיפים יג – טז.

שבוע טוב!