ברית מילה בתשעת הימים

שלום וברכה
א ברית שתחול ביום שלישי הבא האם רצוי להגיש בשר או לא [מותר אסור לא רצוי?
האם מותר לבחורות ללבוש בגד חדש שכובס בכוונה לברית?

תשובה:

שלום רב.

מי שיש לו ברית בתשעת הימים יכול להסתפר בלילה שלפני הברית או בבוקר הברית. וכן הסנדק יכול להסתפר בתשעת הימים.

אוכלים בשר בסעודת הברית [אמנם בשבוע שחל בו תשעה באב רק מנין אנשים אוכלים בשר, אבל השנה למנהג הספרדים אין דיני שבוע שחל בו תשעה באב אלא דיני תשעת הימים בלבד].

בני המשפחה הקרובים ממש יכולים ללבוש בגדי שבת, ילבשו אותו היום רבע שעה שלא יהיה מכובס ממש דבר שאין בו סיבה לצורך הברית [לספרדים השנה יש להקל יותר כנ"ל].

מקורות:

ראה כאן באריכות, ובשער הציון תקנא,ד הביא מחלוקת לענין תספורת בעלי הברית בתשעת הימים, אך בשם הגרי”ש אלישיב מובא שנוהגים להסתפר אף בשבוע שחל בו וכן המנהג. ולענין לבישת בגדי שבת ר’ ברמ”א סי’ תקנ”א ס”א ובהליכות שלמה פרק י”ד סעיף ט’ כתב שנוהגים שכל בני המשפחה הקרובים יכולים ללבוש בגדי שבת (סבים סבתות ואחי התינוק) וכן מבואר בשערי תשובה תקנא,א.