הסכנות שבימי בין המצרים

שלום: כתוב בשו"ע לא ללכת בין חמה לצל בימי בין המצרים. האם זו ממש הלכה? או זהירות בגדר של עצה טובה? והאם כיום נזהרים בזה?

תשובה:

זו לא הלכה אלא בגדר של עצה טובה משום שאלו ימים שבהן יש יותר סכנה שקטב מרירי שולט כפי שהובא בסוף סי' תקנא. לכן גם מחמה לצל שיש בזה איזה סכנה לא כדאי ללכת. ראיתי באיזה מקום שכתוב שהכוונה היא בתפר שבין החמה לצל. ובכל אופן, אכן אני לא ראיתי אנשים המקפידים על כך, כנראה משום שנו לא חשים שזה אכן מקום סכנה.