שהחיינו והגומל לאחר לידת בת

אני שישה שבועות אחרי לידת בת, האם מותר לי עדיין לומר שהחיינו על הלידה? (רק עכשיו נודע לי שצריך לומר).
ולגבי ברכת הגומל, אין לי אפשרות לברך בבית כנסת, אני גרושה ואין לי אף גבר שיכול להתלוות לי לבית כנסת, האם מותר לי לומר לבד בבית?

תשובה:

שלום רב,

לא ניתן עכשיו לברך שהחינו. מברכים רק מתי שרואים לראשונה. (ראה משנה ברורה סי' רכג).

לגבי ברכת הגומל, ראי כאן כמה תשובות בנושא, מתי וכיצד ואם בכלל יש לברך הגומל.