חידוש בגדים בימי בין המיצרים

אני כעת נמצאת במחסור חמור של בגדים ראויים ללבישה
אני רוצה לצאת לקנות
אבל יש בעיה לחדש בגלל שאסור לברך שהחיינו
אבל את האמת שאנחנו ממש לא עושים את זה! אנחנו לא מברכים שהיינו כשאנו לובשים בגדים חדשים! (או שזה בכלל בעיה לכשעצמה..)
אז לסיכום: מותר לי ללכת לקנות וללבוש? או שאולי אחדש בשבת? (ילבש את הבגד בשבת לזמן קצר?)
אשמח לתשובה מהירה ומאירה!

תשובה:

שלום רב

בגדים פשוטים שלא מברכים עליהם שהחיינו כמו בגדי יום חול רגילים אפשר לקנות וללבוש [חולצה פשוטה חצאית], בגדים מכובדים יותר או של שבת, אינני יודע מדוע אתם לא מברכים עליהם, אבל בכל מקרה המנהג להמנע מלחדש בימים אלו. ראה אליה רבה סי' תקנא ס"ק יז וערוך השולחן שם שהחמירו בזה אפילו בשבת שמותר לברך שהחיינו, וכל שכן בימי החול. בשעת הדחק גדול אפשר להקל בהתחשב בכך שהמשנה ברורה התיר לברך שהחיינו בשבתות, ונמצא לדבריו שהבעיה אכן היא רק הברכה, ומי שלא מברך רשאי ללבוש.