צום נדחה בתשעה באב

שלום: השנה תשעה באב נדחה ליום ראשון ויוצא שצמים ב י' באב. כידוע ההיכל בער מתשעה באב לפנות ערב עד י' באב בצהריים האם מותר השנה לצום רק עד הצהריים ואחרי הצהריים להפסיק לצום?

תשובה:

שלום רב

חלילה. כשחכמים תיקנו תענית התקנה היתה להתענות 24 שעות, ולא משנה כלל מה היתה השעה המדוייקת בה בער בית המקדש. לא שמעתי אף פעם למי שישאל בשנה רגילה שכיון שהוא בער עד י' בצהריים נצום מערב תשעה באב עד י' בצהריים…

בהצלחה רבה