מתי מתחיל צום י"ז בתמוז? ממתי אסור לאכול בשר ויין?

בס"ד
שלום רב
1. האם במוצאי שבת קודש הקרוב (יז בתמוז) עושים הבדלה על יין ושותים מהיין כמו בכל מוצאי שבת ?
2. ממתי מתחיל צום יז בתמוז ?
3. האם אומרים עננו בערבית במוצאי שבת הקרוב ?
4. האם מותר לאכול בשר בסעודה רביעית מלווה מלכה במוצאי שבת הקרוב ?
5. האם מותר ללכת עם בני משפחה למסעדה חלבית בשבוע שבין יז בתמוז ל ט' באב ?
6. האם מותר לאכול בשר בשבתות קודש שבין יז בתמוז ל ט' באב ?
7. האם מותר לאכול בשר עוף בימי חול בשלושת השבועות ?
8. אדם שנוטל תרופות באופן קבוע פעמיים ביום , צריך לצום ביום ראשון הקרוב ? אפשר ליטול את התרופות עם מעט מים ? התרופות הן תרופות פסיכיאטריות המטפלות במחלה נפשית כרונית.

תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

  1. איסור שתיית יין הוא רק בתשעת הימים, במוצאי שבת זו הבדלה כרגיל.
  2. התענית מתחילה בעלות השחר.
  3. עננו רק במנחה ביום ראשון. החזן בבית הכנסת אומר גם בשחרית.
  4. כן כנ"ל 1.
  5. עד ראש חודש אב אפשר גם מסעדה בשרית, מראש חודש אב עד תשעה באב – לא מתאים גם חלבית. יש לך איזה בלבול עם הקטע של הבשר ויין, שימי לב לתאריכים! עד ראש חודש אב – מותר. לספרדים האיסור רק בשבוע שחל בו תשעה באב, השנה יש דיון בפוסקים אם הדין הזה קיים.
  6. גם שבת שחלה בתשעה באב ואפילו בסעודה שלישית שהיא סעודה מפסקת [הצום נדחה ליום ראשון] אפשר לאכול בשר ויין.
  7. מראש חודש אב לא אוכלים גם עוף.
  8. אם אפשר ליטול עם מעט מאוד מים או לערב במים משהו מר, זה מצויין. אם יש סיבה אחרת [הצום משפיע על המצב הבריאותי הפסיכוטי וכדומה, יש לשאול שוב].