"שלכם" בד' מינים ביום ראשון ולא בתפילין או מצוות אחרות

שלום וברכה
האם תדעו להגיד לי טעם ומקור על שבארבעת המינים התורה הקפידה על לכם – משלכם משא"כ במצוות אחרות ששאול מהני ולא צריך לכם ממש

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע, יתכן שספר מסויים ימצא לזה טעם. אבל באופן כללי, הרעיון צריך להיות פשוט שאנו לא דנים מה הטעם שהתורה נתנה את המצווה זו כך ואת האחרת באופן אחר. אלא הכל גזירת הכתוב ואנו רק דנים במהותה של המצוה כדי ללמוד אותה כיצד לקיימה וכד'.