הסתפק אם כיוון לצאת ידי חובה בברכת הש"ץ

שלום וברכה כבוד הרב :)

בשחרית כאשר הש"ץ בירך בקול על ההלל (נראה לי שבירך, לא זוכר כבר).
יכול להיות שכיוונתי לצאת ידי חובת הברכה ואולי אפילו לצאת ידי חובת ההלל מתוך הרגל וטעות.
הסתפקתי אם אני צריך לברך אחרי שכנראה אמרתי אמן, בדיעבד אני מבין שכן עקב חיפוש בשאלות כאן.
חיכיתי עם ההלל ולא קראתי, אומנם בהיתי יכול להיות בחלק מהמילים, וזמזמתי איזה קטע ששרו בהלל בבית כנסת, אך לא בירכתי ולא קראתי. מותר לי לקרוא עכשיו עם ברכה?

תודה רבה כבוד הרב וחודש מעולה בע"ה

תשובה:

שלום רב

אתה יכול לקרוא בברכה. הוא מן הסתם לא התכוין להוציא אותך, ואני בטוח שלא כיוונת לצאת ידי חובה, אתה התכוונת לעשות מה שטוב. בכל מקרה כיון שאז לא קראת את ההלל, גם אם כיוונת לצאת ידי חובה הברכה בטלה, ועכשיו כשאתה קורא אתה צריך לברך.

חודש טוב.