ברכה על ראיית הרים גבוהים

שלום רב,
אני גר בקומה גבוהה
לפעמים כאשר יש ראות טובה
אני רואה באופן נקי וברור את הרי ירושלים והרי החרמון המושלגים (בחורף)
האם יש ברכה שעליי לברך ל-השם יתברך?
אציין שבד"כ לא רואים ואין ראות טובה. אך אחרי ימי גשמים מרובים וכשיש מזג אוויר נעים אזי יש ראות טובה ואפשר לראות.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

בשו"ע סי' רכט סעי' ג כתב, "ולא על כל הרים וגבעות מברך, אלא דוקא על הרים וגבעות משונים וניכרת גבורת ה' בהם", כלומר הברכה הזו יותר מתאימה לאדם שנוסע לנאפל להרים העצומים שיש שם, או אפילו רואה פעם ראשונה את העוצמה הרבה שבהרי האלפים המושלגים בקיץ, אבל הרי ירושלים ואפילו החרמון, למרות יופיים לא נראה שהם עונים על הקרטריון הזה של השו"ע. ראה בענין זה בהרחבה במור וקציעה סי' רכט, ערוך השולחן שם סעי' א. בשו"ת אור לציון ח"ב פרק מו סעי' סב כתב שאדם שרואה באופן חד פעמי את החרמון מקרוב ומתפעל גם יכול לברך.

כל זאת בלי להכנס לכך שהברכה נאמרת רק על ידי מי שלא ראה הרים אלו שלושים יום.

נשמע שהנוף אצלך מיוחד, לראות את ירושלים ואת החרמון מאותו בית, נשמע משהו מיוחד במינו!