קמים מהשבעה ביום שישי – מתי עולים לקבר?

חמותי עליה השלום ,נקברה ביום א כאשר הקימה מהשבעה אמורה להיות ביום ו כשעתיים לפני כניסת השבת, האם האשכנזים נוהגים לעלות לקבר ? ואם כן מתי הם אמורים לעלות? האם ביום שישי, או ביום א הקרוב?אודה לתשובה.

תשובה:

שלום רב,

השבעה בעצם מסתיים בשבת. אלא שבשבת לא נוהגים אבלות בפרהסיא לכן הלכה למעשה כמעט לרוב הדברים השבעה מסתיים ביום שישי עם כניסת השבת. לכן את העליה לקבר עושים ביום ראשון.

בשורות טובות