מה נחשב הפסק בדיבור?

שלום הרב!
1.יש בעיה לשים /להניח את בגדי על הרצפה(אולי משום בזיון)?
2.דיבור מהבטן או השמעת רמזים בצליל דרך הפה אל ללא חיתוך אותיות מהווה הפסק?

תשובה:

שלום רב

אין כל איסור לבזות את הבגדים, אבל תמיד נחמד לשמור על הסדר בבית…

הנושא של הפסק תלוי במה מדובר, בברכת המזון ובתפילת שמונה עשרה נאמר לא ירמוז בעיניו ולא יקרוץ בשפתיו, כלומר כל השמעת קול אסורה [למעט ילד המפריע את הכוונה שצריך להשתיקו וכדומה], לעומת זאת בין נטילת ידים לברכת המוציא נראה במשנה ברורה שרק אמירת תיבה ממש אסורה ראה סי' קסו, והכל לפי הענין.