אבלות בשנה מעוברת

שלום כבוד הרב ,אבי נפטר ב ז חשון ושנה זו שנה מעוברת מתי יש לקיים את האזכרה ולעלות לקברו , מתי מסתיימת שנת האבלות ?

תשובה:

שלום רב

האבלות מסתיימת לכל הדעות כעבור י"ב חודש, לגבי האזכרה והעליה לקבר נחלקו הדעות, יש סוברים שזמנו ב12 חודש, וכך מנהג בני ספרד, ויש שעולים לקבר בתאריך הפטירה, העיקר להלכה כדעה הראשונה ויש לעשות אזכרה בז' בתשרי, אבל המחמירים לעלות לקבר גם בתאריך הפטירה תבוא עליהם הברכה.