תביעת חברת ביטוח בערכאות

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי בהרצאה באנטרנט של הרב יוסף מזרחי שהיום אם יהודי לוקח יהודי לדין בבית דין חילוני יש לו דין של מוסר והוא לא קם בתחיית המתים אם אני לא טועה,אני לא זוכר בדיוק אבל נראלי זה העונש
עכשיו יש לי בעיה הםזה למה אני הייתי בקורס איגרוף ונפצעתי שם,ועכשיו ההורים שלי רוצים לגבות פיצויים מהחברת ביטוח שהיא מנוהלת על ידי העירייה או על המתנס אם אני לא טועה
עכשיו יש בעיה קצת עם זה משני סיבות,קודם כל ההורים שלי לא יחשבו לבקש לעששות את התביעה בבית דין רבני ואני בטוח שהם לא יקשיבו לי אם אני יבקש בכלל אתזה
ולפי מה שהבנתי גם אם היתה אפשרות כזאתי שהם יעבירו אתזה לבית דין רבני אז אני בספק אם החברת ביטוח תעביר את התיק לבית דין רבני
עכשיו מה אני אמור לעשות במצב הזה ?
כי לפי מה שהבנתי אם הנתבע לא רוצה לעשות דין בבית דין אפשר לתבוע אותו בבית דין חילוני או של גויים ובמלא ההורים שלי לא יסכימו לעשות דבר כזה

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מדוע הוא אומר שזה איסור "מוסר". האיסור הוא אחר. ישנו איסור לתבוע בערכאות. בפרשת משפטים אנו קוראים ואלה המשפטים אשר תשים לפניהם. ולמדו חז"ל לפניהם (לפני בתי הדין המנוהלים עפ"י דין תורה) ולא לפני ערכאות שאינם דנים לפי דין תורה. ואכן האיסור הוא חמור – איסור דאורייתא.

יחד עם זה בתביעה עליה אתה מדבר, יתכן מאד שמותר לכם לתבוע בערכאות. מאחר שחברת הביטוח הזו לעולם לא תבוא לבית דין, ועליה להתדיין בבית משפט אזרחי, לכן מותר לתבוע אותם בבית משפט אזרחי. ראה עוד כאן