מה המינימום פעמים להגיד קדיש על אבא?

שלום, אשמח לדעת מה המינימום פעמים להגיד קדיש לאבא בשנה הראשונה, האם המינימום הוא בשלושת התפילות או פחות כי ראיתי דברים שונים באינטרנט. לפי ההלכה ואם אפשר לציין מקורות. תודה

תשובה:

שלום רב

ראשית אני מוכרח לציין, שקשה לי מאוד להאמין שאביך פנה בזמנו לאיזה רב לשאול מה מינימום יחס שהוא חייב לתת לך, או מה המינימום אוכל שהוא חייב לספק לך… אני מניח שהוא נתן עם כל הלב! בשנה זו, אביך נתון למידת הדין! הוא בא בחשבון על כל מעשיו בעולם הזה ואין אדם שאין לו מה לכפר ולתקן. הוא לא יכול לסייע לעצמו שם, רק מה שצבר בעולם הזה בחייו ואתה – בנו מסייעים לו! כל קדיש, כל מצוה שאתה עושה לעילוי נשמתו, כל התחזקות, תושיע אותו ותעלה את נשמתו לגנזי מרומים. לכן אין כל ספק שיש להקפיד להתפלל את כל שלושת התפילות בבית הכנסת במנין ולומר קדיש בכוונה, ולעשות כל מה שאפשר להיות טובים יותר, שבשמים יאמרו, ראו בן שהניח בעולם! ובזכות זה יזכה לחיי נצח!

שבת שלום ובשורות טובות!