דחיית העליה לקבר ביום השנה

שלום רב, אנחנו ספרדים יוצאי סוריה- תורכיה. אבי זצ"ל נפטר במוצש"ק סמוך לחצות אור לכ"ג אדר א' התשע"א. את האזכרה אנו אמורים לערוך ביום ד' אור לכ"ג אדר א' השנה, האם מותר לדחות את העליה לקבר מיום חמישי כ"ג אדר א' לבוקר יום שישי כ"ד אדר א'? מה המשמעות של עליה לקבר שלא ביום הפטירה השנתי? בני המשפחה מבקשים לדחות ביום על מנת לא להפסיד ימי עבודה. תודה ובשורות טובות

תשובה:

שלום רב

יום השנה הוא יום הדין לנפטר, וכאשר בני משפחתו עולים לקברו ומתפללים שם לעילוי נשמתו זה עושה לו נחת רוח וגורם לו לסניגוריה בדינו, לכן יש עדיפות לעלות במועד המדוייק, במקרה שזה כרוך בהפסד של ממש אפשר לדחות ביום אחד, יש סוברים שעדיין הנשמה נשארת עוד שלושה ימים לאחר היארצייט. העיקר הוא שביום השנה יתפללו לפני התיבה, ילמדו משניות, יאמרו קדיש ויעשו כמה שיותר דברים טובים ומצוות לעילוי נשמתו, זה חשוב עוד יותר מהעלייה לקבר.

בשורות טובות.