עלייה לקבר ביום היארצייט

ראש חודש שבט
רציתי לדעת אם יום השנה של אבי חל בט"ז שבט ויום השנה של סבתי כ"א שבט האם ניתן לאחד את האזכרות? בעיקר לגבי העליה לקבר כיון שמאד קשה להשיג מנין . אודה על תשובתכם

תשובה:

שלום רב

העלייה לקבר מאוד חשובה, וגורמת נחת רוב לנפטר שקרוביו באים לקברו ומתפללים לעילוי נשמתו, ויש חשיבות מיוחדת לעשות זאת דוקא ביום היארצייט כיון שהוא יום דין בשבילו, וכל זכות מועילה לו ביום זה. לכן הייתי מציע, שאם לא ניתן להשיג מנין פעמיים, תארגנו מנין ביום השנה של אבא, וביום השנה של הסבתא מי שמסכים לעלות תבוא עליו הברכה, תעשו השתדלות ומה שיהיה יהיה, אבל כדאי לנסות.

עיקר העיקרים, להתפלל לפני העמוד בימים אלו, לתת צדקה ולהתחזק במצוות לעילוי נשמתם, וללמוד את המשניות כראוי.

בהצלחה