עלייה לקבר ביארצייט

שלום,
היארצייט של אבי (12 חודשים) ביט שבט האם חייב לפקוד את קברו דווקא ביט שבת או אפשר ביח? הסיבה לשאלה היא , אנחנו 6 אחים לא כולם גרים באותו מקום אבל אנחנו נפגשים בליל יט שבט לסיום מסכת וכו… אנחנו חושבים לפקוד את הקבר ביח בצהריים בכדי לא לחזור לאותה עיר למחרת בבוקר, האם זה בסדר ? או חייב דווקא ביט בבוקר, תודה רבה
תשובה:

שלום רב

ביום הפטירה יש לנפטר דין בשמים בכל שנה ושנה, והתפילות על קברו מסייעות לו להנצל מן הדין, לכן הטוב ביותר כן לעלות בו ביום ולא להקדים, אבל אם לא מתאפשר לכם תקדימו. לימוד המשניות תעשו בעת פגישתכם בליל היארצייט.

העיקר הוא שביום הפטירה תרבו במצוות ובמעשים טובים, לימוד תורה לעילוי נשמתו תפילות לפני העמוד אמירת קדיש ונתינת צדקה.

שבוע טוב!