רשיות שבת בסיור צבאי בשבת

בצבא בשבת אנחנו יוצאים לסיור עם רכב הרכב הוא רשות היחיד אם אנחנו נכנסים לישוב ויוצאים מהרכב ללא צורך מבצעי יש עם זה טלטול מרשות היחיד לרשות היחיד האם זה בעיה שניתן לפתור או להמעיט בחומרה

תשובה:

שלום רב

לגבי טלטול חפצים אכן עשויה להיות כאן בעיה של הוצאה מרשות היחיד לרשות היחיד ללא עירובי חצרות, כך שלצאת סתם עם חפצים אולי לא כדאי, אבל לחזור לבסיס ושם לרדת גם לא לצורך מבצעי ודאי יש להתיר, וכן לרדת לצורך סעודת שבת וכדומה, שכן היציאה היתה לצורך פיקוח נפש ובאלו אמרו שהתירו סופן משום תחילתן, שאם לא יתירו לחזור ימנעו מלעסוק בצורך המבצעי.

בהצלחה רבה