כשרות ללא זיופים

בסד
שבוע מבורך
1. האם אדם חרדי שרוצה להחמיר בכשרות יכול לאכול מוצרים בהכשר הבדצים בלבד או שעל כל מוצר בהכשר בדץ חייב להיות גם הכשר הרבנות הראשית של העיר או הראשית לישראל ?
למשל, תירוש ענבים בדץ העדה החרדית שאין עליו כשרות רבנות , האם הוא כשר למהדרין לכל הדעות והמחמיר יכול לקדש עליו ?
2. על כל מוצרי הבשר חייבת להיות הלוגרמה המעידה על כך שהבשר אכן מהודר וכשר. האם על שאר המוצרים כגון: תירוש, לחם, מוצרי דגים , מוצרי חלב , חטיפים ועוד מוצרים רבים צריכה להיות גם כן הלוגרמה ? אם לא, מדוע ? וכיצד ניתן לדעת שהמוצרים שעליהם כתוב"בדץ" הם אכן כשרים למהדרין למרות שאין עליהם הלוגרמה ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

אין צורך הלכתי בהכשר הרבנות בנוסף לבד"ץ אלא שהחוק מחייב זאת.

על שאר המאכלים אין הולגרמה, יש לקנות אותם או באריזות סגורות או בחנות שיש לה משגיח כשרות צמוד כמו מסעדה.

בהצלחה