מי שלא כיון בברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד

שלום וברכה..רציתי לשאול איך צריך לכוון בפסוק השני של קריאת שמע (ברוך שם כבוד מלכותו) כי קראתי והבנתי איך צריך לכוון בפסוק הראשון אבל לא היה כתוב כלום על השני אז רציתי לדעת אם יש לזה גם כוונה מיוחדת ..תודה

תשובה:

שלום רב,

פשוט צריך לכוון את פירוש המילים. כבוד מלכותו הכוונה גילוי כבוד ה' בעולם, וברוך הוא תמיד ריבוי, כלומר אנחנו מתפללים ששמו יתברך יתגדל ויתפרסם בעולם לנצח נצחים. אגב הכוונה כאן כמעט מקבילה לגמרי לאמן יהא שמיה רבה.

במשנה ברורה סי' סג ס"ק יב כתב שמי שלא כיוון בברוך שם כבוד מלכותו וכו' לא יצא ידי חובה משום שזה חלק מהפסוק הראשון. אולם בסי' סא ס"ק כט הביא ב' דעות האם יצא ידי חובה במקרה שדילג עם ברוך שם וכו', ובביאור הלכה הוסיף שבדיעבד יצא. ואפשר שהחילוק הוא במקרה שהוא אמר ברוך שם, הרי שזה נחשב לחלק מהפסוק הראשון ולא אם לא כיוון לא יצא.