עניית ברכו באמצע פסוק / שיעור ברכה אחרונה במשקה / טעימה לפני התפילה

לכבוד הרב, כמה שאלות בנושאים כלליים
א.לפעמים יוצא לי לקרוא שנים וקרא ואחד תרגום בזמן קריאת התורה בשבת , האם כשהתחלתי לקרוא פסוק שיש בו שם ה' ופתאום שמעתי ברכו את ה' המבורך מותר לענות ברוך ה' המבורך…ואז להמשיך את הפסוק? (שהרי יוצא הפסק באמצע הפסוק עצמו)
ב. מתי צריך לברך בורא נפשות על שתיית מים? גם כששיתיתי כוס שלמה בהפסקות גדולות או בהרבה לגימות עדיין צריך לברך?
ג.לגבי אכילה לפני תפילה האם מציצת שוקולד בזמן ששותים קפה(כדי להמתיק אותו-ללא לפני לעיסה)מותרת?

תשובה:

שלום רב

א. מותר לענות ברוך ה' המבורך אפילו באמצע פסוק, כמבואר במשנה ברורה בסי' סו ס"ק יח.

ב. בורא נפשות מברכים רק אם שתית 86 סמ"ק [רביעית – מעט פחות מחצי כוס חד פעמית] בשתי לגימות רצופות.

ג. באופן רגיל זו אכילה אסורה לפני התפילה [בשונה מסוכר שזה רגיל בקפה ואין לזה חשיבות] אמרת בעבר שיש לך איזה צורך רפואי בכך וזה כמובן ישנה את התמונה אם אין לך אופציה אחרת.