ברכת שהחיינו על אבוקדו

האם יש לברך על אבוקדו שהחיינו, כאשר לא מברכים עליו בורא פרי העץ למשל כשאוכלים אותו מרוח על לחם ?
האם עדיף לברך בורא פרי העץ לפני שנוטל ידיים לסעודה על מנת לברך שהחיינו, למרות שנהנה ושמח פחות על האכילה באופן זה ?

תשובה:

שלום רב

הואיל והאבוקדו נאכל בדרך כלל כטפל ללחם, אין מברכים עליו שהחיינו.

מקורות:

קצות השולחן סי' סג ס"ק יא. זאת בשונה מפרי שנאכל לפעמים לבדו ולפעמים באמצע סעודה וממילא הוא טפל לפת, שיש לברך עליו ברכה זו, ראה דעת תורה למהרש"ם בסי' רכה בשם מהרי"ל.