שימוש בסכך לדבר אחר שאינו מצוה

ערב טוב
היום נטלתי מפח האשפה העירוני חבילת סכך באריזתה המקורית, שהיתה מונחת ליד הפח בין כל מיני ענפי דקל ששימשו לסכך ונראה שכעת הם מיועדים לאשפה. הסכך שלקחתי מלא בעובש אך נראה עדיין שניתן להשתמש בו.
לאחר שלקחתי, עלו בי ספקות אולי זה לא היה מיועד לאשפה ואולי זה היה מונח שם בטעות, ובכלל האם מותר לי להשתמש לצרכים שאינם מצווה, או שיש על הסכך קדושה? האם עלי להחזיר את זה למקומו, או שכרגע כשנטלתי כבר התחייבתי בהשבת אבידה?
יש לציין שזה ממש היה צמוד לפח ונראה מיועד לאשפה,
בכל מקרה,מה עלי לעשות?
יישר כח גדול

תשובה:

שלום רב

מותר לך לקחת את הסכך, הוא מלא עובש ובודאי זרקו אותו לאשפה, ואף מקומו מוכיח עליו. כמו כן נראה שמותר לך להשתמש בו לשימוש של חול, אבל לא לבזותו.

מקורות:

ראה במשנה ברורה בסי' כא ס"ק ד שלולב או סוכה העומדים לשימוש בשנה הבאה אסור להשתמש בהם תשמיש של חול בשאר ימי השנה, ומקורו בב"ח שם וראה ביאור הלכה שם מדעת החולקים. ומכל מקום, כאן שיעודו לסכך בטל על ידי השלכתו, הכל מודים שמותר להשתמש בו תשמיש של חולין. כמובן אם תשתמש בו מעתה לסוכות ותרצה להשאירו לשנה נוספת, יאסר עליך להשתמש בו לתשמיש חול, אולם כל עוד לא ייחדת אותו לסכך [והזמנה לבד אינה כלום עד שתשתמש בו בפועל לסיכוך סוכת החג] – אין חשש.

הצטרף לדיון

תגובה 1