עלייה לקבר בחול המועד / קביעת יום השנה לפי קבורה או לפי פטירה

שאלה בעינייני אבילות

אחותי נפטרה בחג הסוכות בטו' תשרי התשע"ה. ונקברה בטז' תשרי מוצאי סוכות. ( בלילה , אחרי שנגמר החג)

רציתי לדעת
1) בעניין חודש 11. מתי עולים לקבר? באיזה יום?
2) מתי עושים סעודה?
3) אותו עניין לגבי השנה. מתי עולים לקבר? ומתי עושים ברכות,, כי זה יוצא בחג.
4) מתי מפסיקים להגיד קדיש?

אשמח לקבל מענה בהקדם

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

את העלייה של 11 חודש תעשו בט"ו באלול ביום. את הסעודה תעשו או ביום עצמו לפני השקיעה או בלילה שלפניו. אז גם מפסיקים לומר קדיש [ויש מהספרדים שמפסיקים רק לשבוע אחד ואחר כך שבים לומר עוד שלושה שבועות]. את העלייה לקבר של ה12 חודש תעשו לאחר שמחת תורה, היות ובחול המועד לא עולים לקברים, אולם את לימוד המשניות התפילות לפני העמוד וכו', תעשו הכל בט"ו תשרי, יום טוב ראשון של סוכות. את הסעודה תעשו במוצאי החג הראשון.

בשורות טובות!

מקורות:

ראה עוד כאן.