אבלות – יציאה מהבית לצורך רפואי

אבי בן 81 ובקרוב יישב שבעה על אחיו. (יטיסו את המת לא"י מחר, כנראה). אבי מטופל אצל רופאים למספר בעיות ויש לו עבר של ניתוח לב וניתוח עין להציל ראייה, וכו… יש לאבא מספר ביקורים אצל רופאים שלא סובלים דיחוי שיוצאים בימי השבעה, אם כי לא מדובר במקרה חרום המצריך אשפוז, אלא שמדובר בענייני רפואה בוערים ביותר שהצריכו "מרפקים" כדי להקדים תורים. האם מותר לו להגיע לרופאים כרגיל ואף לקבוע תור נוסף לטיפול שעוזר לו להקל על כאבים חזקים? ועיד – האם יש עניין שיישב במקום נמוך אם הדבר גורם לו לכאבים נוראים?
תודה.

תשובה:

הוא יכול לצאת לרופא לתורים שנקבעו לו ולחזור מיד אחר כך לביתו. כמו כן הוא אינו חייב לשבת על כסא נמוך.

שנדע תמיד רק בשורות טובות ורפואה שלמה!