האם מותר לקרוא תהילים בתשעה באב

שאלה:

האם מותר לשמוע שירים בתשעה באב

תשובה:

שלום רב,

בתשעה באב אסור ללמוד דברים שאינם קשורים לאבלות. לכן גם אין לקרוא תהילים בתשעה באב. אולם בשם החזון איש הביאו שהתיר לקרוא תהילים בתשעה באב.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' תקנ"ד ס"ק ז' שהביא שיש שהתירו לקרוא תהילים רק במנחה משום שזה נעשה דרך בקשה ולא דרך לימוד. אולם הביא מהדרך החיים שמשמע מדבריו שגם במנחה לא קוראים תהילים. וראה עוד בשו"ת אור לציון ח"ג סי' רנז שגם כתב שלא לקרוא תהילים בתשעה באב. וראה בספר אורחות רבינו ח"א עמוד שפח שהובא שם בשם החזו"א שהתירו לאחותו הרבנית קנייבסקי (רעייתו של מרן הקהילות יעקב), ולבנה הגאון רבי חיים קנייבסקי שליט"א לקרוא תהילים בתשעה באב.