האם מותר לעלות לבית העלמין בתשעה באב

שאלה:

האם מותר לעלות לבית העלמין בתשעה באב

תשובה:

שלום רב,

יש נוהגים להעלות לבית העלמין ביום תשעה באב. ומקורו הוא בבית יוסף וברמ"א בסי' תקנט סעי' י'.

אולם כדאי לעיין שם במשנה ברורה (ס"ק מא) שכתב: "כתב בשל"ה שנכון שלא לילך בכנופיא גדולה כי אין זה אלא טיול וגם מביא לידי שיחת חולין ומסיחין דעתן מאבלות רק ילך יחידי או עם עוד אחד שלא יפסקו מלדבר בענין החורבן ולהתעורר באבילות ונראה עוד דאם ע"י ההליכה לבית הקברות יהיה מוכרח לילך במנעלים טוב יותר שלא ילך כלל".