עשיית מלאכה באבל – תוך שבעה

שלום רב!
אשתי יושבת שבעה על אמה ע"ה, וקשה לה מאד לשבת שם עם כל בני המשפחה (שאינן חרדים, וטיב השיחות בהתאם…)
שאלתה היא – האם יש מקום להתיר לה לעשות מלאכות בית, אפי' קלות, כי היא מרגישה שהיא חייבת לעשות משהו, ולא לשבת שם כך.
(באם אסור, האם לפחות מותר לה לקרוא ספר וכדו' להקל על הקושי בישיבה שם)?
תודה רבה, ושנשמע בשורות טובות.

תשובה:

שלום רב

מותר לעסוק במלאכות הבית הנצרכות כמו אפייה בישול הדחת כלים או נקיון הבית, אבל מלאכות שאין בהן צורך אסור לעשות.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו!

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' שפ סעי' כב וברמ"א שם.