איך מגיעים לאהבת תורה?

אני לומד כמה שעות ביום ותמיד אומרים שאם תמשיך תאהב אבל זה לא קורה לי.

תשובה:

שלום רב

ראשית אני רוצה להביע את התפעלותי ממך, מרצונך ושאיפותיך, יהי רצון שתצליח מאוד בלימודיך ותעשה תלמיד חכם אמיתי.

לעצם הענין, מה שאמרו לך עדיין בתוקף… הטעם הטוב בוא יבוא… מעבר לכך יש הרבה עצות שאפשר לעשות, ראשית אמרו חז"ל אין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ ומה שליבו חפץ, כלומר כדאי למצוא איזה תחום שמעניין אותך ולעסוק בו, הן מבחינת תוכן הלימוד והן מבחינת הצורה – עיון בקיאות וכו'. שנית, לימוד ללא חזרה מתמדת אין בו סיפוק, נסה לקנות לך איזו מסכת שתדע אותה על בוריה, כשאתה שולט במשהו ומסוגל להבחן עליו היטב לאורך ולרוחב אתה מקבל סיפוק ושמחה. אפשרות נוספת, לקנות פנקס קטן ולכתוב בו מה שמתחדש, הכתיבה נותנת תחושה של יצירה ועשייה ויש אנשים שמקבלים מכך הרבה סיפוק. ועוד ועוד עצות לא חסר, הרעיון הוא לשבת בינך לבין עצמך ולחשוב מהו הדבר המתאים לך.

בהצלחה רבה!