גדלותם של ימי בין המצרים

אדם שנולד בתקופת בין המצרים כג תמוז תשכ״ביכול לזכות לעושר ושמחה?

תשובה:

שלום רב

בלי שום ספק! אלו ימים גדולים מאוד, ובמהותם הם גם ימי שמחה! אנחנו רגילים לזכור שבי"ז בתמוז נשתברו לוחות ראשונות, אנחנו שוכחים, שבי"ז בתמוז הן היו אמורות להנתן… אנחנו זוכרים שבתשעה באב נגזר על בתי המקדש להחרב מחמת חטא המרגלים, אנחנו שוכחים שאילו לא היו חוטאים היו מבשרים באותו יום את הגאולה! חז"ל אומרים שבתשעה באב נולד משיח, ובכל שנה יש נצנוצי גאולה ביום הזה. אגב לא אומרים תחנון בתשעה באב. מחמת גדלותם של ימים אלו, הובטחנו שיהפכו לנו למועדים ולימים טובים, שכן כך הם בשורש, אלא שעוד לא זכינו לגילוי הזה. חז"ל אומרים ש21 יום שמי"ז בתמוז עד תשעה באב, הם כנגד 21 הימים שמראש השנה לשמחת תורה!

יהי רצון שנזכה לגאולה השלימה!

הצטרף לדיון

תגובה 1