ברכה מבבא

שלום לכבוד הרב
רציתי לדעת מה ההשקפה או ההלכה בנוגע לקבל ברכות ע״י בבות
– מישהו הציע לי ללכת לקבל ברכה ע״י רב שנמצא בשוק נראה שקורים לו הרב רפאלי –
לכן אשמח אם כבוד הרב יכול לומר לי אם יש בעיה או בפוסקים
– מקורות-

תשובה:

שלום רב,

אני לא חושב שיש לך בעיה כשלהי ללכת לקבל ברכה מבבא אם אתה יודע שזה שטויות. אולם אם אתה חושב שאולי יש בו משהו, נמצא שאתה מכשיל אותו באיסור "לא תשקרו איש בעמיתו"…

אם אתה רוצה להתברך, תלך ישר למקור הברכות. הקב"ה אומר לכהנים "ושמו את שמי על בני ישראל ואני אברכם". כלומר, הקב"ה עצמו מברך את העם בשעת ברכת הכהנים. תעמוד מול הכהנים, תכוון בשעה שהם מברכים אותך ובכך אתה מתברך מבורא עולם. אתה יכול גם לקבל ברכה מאדם גדול, ולא כזה שמתפרנס ממצוקות של אנשים…

שיהיה בהצלחה