טעות בספירת העומר

שלום רב
אם התבלבתי וברכתי פעמיים 26 לעומר..גם בליל רביעי וגם בלילה שאחריו, ובשישי ברכתי 27 במקום 28 ורק בשבת בבוקר שמתי לב שטעיתי ואמרתי 28 בלי ברכה.העובדה שברכתי פעמיים אותו מספר מונעת ממני לספור בברכה?

תשובה:

שלום רב

ביום בו טעית בספירה בעצם לא קיימת את המצוה, וכיון שלא השלמת את זה גם במהלך היום שלאחריו עד הלילה הבא, נמצא שדילגת יום, ושוב אין לספור בברכה, אלא ראוי לכתחילה לבקש מאחד המתפללים שיוציא אותך ידי חובה בברכה ואז לספור, או אם זה לא ניתן, לספור ללא ברכה.

בהצלחה