האם קמים משבעה בלג בעומר?

שלום רב,
אבי נפטר ביום שישי 1/5/15
אנחנו גרים ביישוב מרוחק בצפון ואבי נפטר מרחק שעתיים נסיעה
לדברי הרב הובלת הגופה במוצש לאחר טהרה תקח זמן והלווייה תהיה אחרי חצות לכן הוא מציע לקבור אותו ביום ראשון.
האם להתעקש על קבורה במוצש?
האם קמים מהשבעה ביום רביעי ערב לג בעומר?
תודה!

תשובה:

שבוע טוב,

ראשית, אני מבין שממילא התשובה כבר אינה רלוונטית לקביעת הלוויה הערב או מחר.

יש עדיפות לקבורה מיד במוצאי שבת. אבל התחושה היא שמקרה הנוכחי, הדבר היה כרוך עם חילול שבת. לכן ודאי שיש לקבור אותו ביום ראשון. וזכות שמירת השבת של הקרובים והחברים, יהיה לזכותו של הנפטר.

לגבי שאלתך השניה. ל"ג בעומר אינו חג, ולכן אינו עוצר את השבעה. ויש להמשיך לשבת שבעה גם בל"ג בעומר בעצמו.

שלא תדעו עוד צער ומן השמים תנוחמו