חילול שבת למניעת נזק

בס"ד

מה הדין במקרה הבא בדירת מגורים :

מקפיא המקרר בשבת בלילה ( בשתיים אחר חצות) החל לנזול מים בכמויות ולהשמיע קולות. מאחר ואין הבנה טכנית מה המשמעות אלא רק ההבנה שהמקפיא ואולי גם המקרר הולכים לקראת תקלה רצינית,ובפרט הפחד שלא יקרה איזה אסון חשמלי (מגע מים וחשמל) שבבית ישנים ילדים קטנים , נותק המקרר מהחשמל . ליתר ביטחון .

א. האם צריך לכפר על הכיבוי לאור נסיבות המיוחדות הללו ?

ב. האם המקרר עובד מיידית עם חיבורו לחשמל ?

ג. אם המקרר היה מחובר בשנית ( בהנחה שאיתחול מחדש יעלים את התקלה) על מנת למנוע קילקול המאכלים המבושלים ואלה שנקנו במאות ש"ח האם זה גם מחייב כפרה ?
מה הכפרה בכל אחד המיקרים

תשובה:

שלום רב

אם אכן היה אפילו ספק סכנה לילדים מותר היה להוציא את השקע של המקרר בשבת. אולם אם אין סיבה לחשש, ניתן להעיר את הילדים ולהוציאם מהבית ואין חשש שריפה – הדבר אסור. אינני יודע את המציאות. לחבר את המקרר לחשמל הוא איסור גמור גם אם הדבר כרוך בנזק כספי כבד מאוד, ועל כך ודאי צריך כפרה. הכפרה הטובה ביותר היא חיזוק גדול בשמירת השבת, לימוד הלכות שבת והקפדה נוספת בדיניה.

בהצלחה רבה וחג שמח!