אזכרה בחול המועד

כבוד הרב
שלום רב,

ביום יט' בניסן יחל יום פטירתו של בעלי, שנתיים לפטירתו.

אני מבקשת לדעת בבקשה איך עלי לציין את יום פטירתו,
-האם לערוך את האזכרה בבית הכנסת ביום רביעי יט' בסיון (08/04) או יום לפני?
-האם עלי להדליק נר נשמה כל השבוע, או רק ביום זה?
-מתי צריך להזכיר את שמו בבית הכנסת ?
-האם להגיד קדיש שבוע לפני?
-האם זה נכון שאסור לעלות לבית העלמין בחודש ניסן?
בנוסף, אני מבקשת לציין כי אנחנו ספרדים ואין לנו ילדים משותפים.

אודה על תשובתך המפורטת וכל מידע שיסייע לי
תודה רבה
חג פסח שמח וכשר

תשובה:

שלום רב

את האזכרה תוכלי לערוך במועד – או ביום רביעי ביום או ביום שלישי בלילה, את הנר נשמה מדליקים ביום שלישי בשקיעת החמה ושידלק עד למחרת בערב, באותו יום ניתן לעשות אזכרה בבית הכנסת לאחר קריאת התורה, וכך גם ביום טוב ראשון של החג. למנהג הספרדים אומרים קדיש מהשבת שקודמת לכך, כלומר מיום טוב ראשון של פסח, אם יש לו בנים עליהם מוטלת חובה זו, אם לא כדאי לדאוג לכך שיהיה מי שיגיד עליו קדיש. יש נוהגים [בעיקר יהודי צפון מרוקו] שלא עולים לקברים בחודש ניסן, אולם רוב הקהילות נהגו לאסור זאת רק בחג עצמו, כלומר מיום ראשון של חג ועד למוצאי היום השביעי.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמי!